22 дитини з України отримали опіки під час виступу на фестивалі в Болгарії

— 19 червня 2013, 09:10

Про це повідомили в Міністерстві закордонних справ України, пише УНІАН.

Згідно з інформацією, 15 дітей мають легкі часткові опіки і не потребують госпіталізації. Їм надали необхідну в таких випадках медичну допомогу.

Інші 7 дітей мали опіки від 1-го до 2-го ступеня усієї поверхні ступні, і їх на 2-3 дні, за інформацією лікаря, залишили в лікарні для продовження лікування.

Діти представляють танцювальний колектив "Ювента" з Кривого Рогу і перебувають в Болгарії з метою участі у Міжнародному фестивалі юних талантів у Несебрі.

17 червня українські танцівниці вийшли на сцену босоніж. Температура повітря була близько 35 градусів. Гумове покриття сцени розігрілося, як з'ясувалося, до температури 50-56 градусів, однак організатори цього не помітили. Після виступу діти поскаржилися на опіки, після чого їх і госпіталізували.

Консульство України у Варні звернулося до організаторів фестивалю у Несебрі, Міністерства охорони здоров’я Республіки Болгарія та Агенціï з питань туризму Болгарії з проханням надати інформацію щодо причин ситуації з нагрівом сцени та відсутністю контролю з боку організаторів.

Реклама:

Головне сьогодні