Щоб скоріше сп'яніти, підлітки використовують неймовірно небезнечні способи

— 19 червня 2013, 11:43

Як пише іспанська ABC, яку цитує Inopressa, наслідки таких способів дуже небезпечні.

Алкоголь вводиться в організм безпосередньо через вагіну, анус, очі або вдихається через інгалятор. Методи популярні у підлітків, чия мета - якнайшвидше захмеліти на вечірці. Назви англійські ("ці моди і тенденції приходять здебільшого з США і Великобританії", - пояснює газета). Правда, багато випадків зафіксовано також в Латинській Америці та Східній Європі.

Їх називають: tampodka або tampax on the rocks, eyeballing і oxy-shots. Любителі цих методів заявляють, що сп'яніння неможливо встановити за запахом з рота, так що перевірки на алкоголь безсилі.

Психолог Анхель Перальбо вважає, що підлітки хочуть негайно розслабитися, моментально і на "повну" задовольнити свої бажання. "Головне в тому, що вживання спиртного також по'язується з можливістю без зусиль схилити когось до статевого зв'язку. Як не парадоксально, тим самим формується вкрай небажана культура сексуальних відносин", - додає експерт.

Тим часом побічні ефекти шкідливі для інтимного життя, і багато підлітків виявляються "на краю прірви", як висловився психолог.

Слово tampodka - це "схрещення" термінів tampon і vodka: у вагіну вставляється тампон, просочений міцним алкоголем. Гінеколог Херардо Вентура попереджає: подібні експерименти "знищують мікрофлору у вагіні, а також викликають опіки".
Загибель мікрофлори викликає біль протягом статевого акту. Настільки ж небезпечно всмоктування алкоголю через анус.

Eyeballing, можливо, ще більш небезпечний метод. Алкоголем змащують очі, немов примочкою. "У кращому випадку буде кон'юнктивіт, в гіршому - травми рогівки, слизової оболонки", - переказує газета думки експертів. Якщо вже морська вода роз'їдає очі, то 40-градусне спиртне може спровокувати незагойні травми і навіть сліпоту.

Oxy-shots - вдихання алкоголю через інгалятори-пульверизатори заодно з киснем. Токсиколог Бенхамін Климент застерігає: цей метод завдає шкоди нервовій системі і може спричинити за собою серйозні легеневі захворювання.

Підлітки експериментують з цими методами, адже їх тягне на ризик. Психолог дає батькам всього однуа пораду: "Бути трошки кмітливіше, ніж діти. Раніше обговорити з ними всі ці питання, моди, а головне - роз'яснити їм наслідки".
Дітям потрібно розповідати про реальність "під різними кутами" і без натяків, радить Перальбо.

Реклама:

Головне сьогодні