Топ-10 "молодих" вишів світу за версією Times. Фото

Південнокорейський університет науки і технологій Пхонан очолив список "молодих" університетів The Times Higher Education у 2013-ому році.

Заснований в 1986-ому році, Пхонан, більше відомий як Postech, отримує першу сходинку рейтингу вдруге, обійшовши швейцарську політехнічну федеральну школу Лозанни (1969-рік заснування), яка посіла другу сходинку.

Національний конкурент Postech, Корейський інститут науки і технологій, між тим, цього року посів третє місце, піднявшись на дві сходинки вгору (у порівнянні з 2012-им). А от Гонконзький університет науки і технологій опустився на четверту позицію.

1. Пхоханский університет науки і технології (Південна Корея)

До топ-10 "молодих" вишів увійшов лише один вуз з Великобританії - Університет Йорка. Ще кілька британських вузів опинилися у списку на 13-ому (University of Warwick), 14-ому (Lancaster University) та 16-ому (University of East Anglia) місці.

2. Федеральна політехнічна школа Лозанни

Інші сильні національні освітні системи представлені Австралією (до списку увійшло 13 інститутів), США (8), Франція (7), Іспанія (6) і Тайвань (5).

Утім, Південну Корею, яка отримала одразу дві позиції у першій трійці, можна назвати "зіркою" цьогорічного рейтингу, каже Філ Баті, редактор освітнього рейтингу Times.

3. Корейський провідний науково-технологічний інститут KAIST

"Досвід Південної Кореї свідчить про те, що країни із потужною політичною волею спроможні у відносно короткий термін створити університети світового класу, які можуть конкурувати з США та Великобританією", - каже він.

Гонконзький університет науки і технології

В цілому, до списку потрапило 28 країн, серед яких 8 потрапили до першої десятки.

5. Каліфорнійський університет в Ірвайні

Франція представлена вузом П'єра і Марії Кюрі (9 місце), Paris-Sud (10 місце) та інститутом Paris Diderot-Paris 7 (17 місце).

6. Університет Маастріхта

До топ-100 потрапили також виші Канади (4), Німеччини, Швейцарії, Норвегії, Нідерландів, Японії, Італії, Ірану, Греції та Бразилії.

Йоркський університет

Україна у списку не представлена.

8. Наньянский технологічний університет

Топ-10

1. Пхоханский університет науки і технології (Південна Корея), 1969

2. Федеральна політехнічна школа Лозанни, 1969

3. Корейський провідний науково-технологічний інститут KAIST, 1971

4. Гонконзький університет науки і технології, 1991

5. Каліфорнійський університет в Ірвайні, 1965

6. Університет Маастріхта, 1976

7. Йоркський університет, 1963

8. Наньянский технологічний університет, 1991

9. Університет Пьєра і Марі Кюрі, 1971

10. Paris-Sud, 1970

Університет Пьєра і Марі Кюрі
Paris-Sud

Експерти оцінили не так давно створені університети за їх нинішньою успішністю та потенціалом. Для складання рейтингу було використано 13 показників з наступних основних категорій: дослідження (обсяги, прибутки та репутація), цитування (науковий вплив), викладання (навчальне середовище), міжнародна репутація та дослідження, вплив на промисловість (інновації).

Реклама:

Головне сьогодні