США визнали Україну транзитною країною у торгівлі людьми

— 21 червня 2013, 10:04

Про це йдеться в повідомленні Держдепу США з посиланням на звіт "Торгівля людьми 2013", передають "Українські новини".

"Україна виступає джерелом, транзитною країною і все більше країною призначення для чоловіків, жінок і дітей, які піддавалися примусовій праці та сексуальній експлуатації", - йдеться у звіті.

При цьому українці ставали жертвами в торгівлі людьми як в самій Україні, так і в Росії, Польщі, Іраку, Іспанії, Туреччині, Кіпрі, на Сейшельських островах, в Португалії, Чехії, Ізраїлі, Італії, Об'єднаних Арабських Еміратах, Чорногорії, Великобританії, Казахстані та Тунісі.

Переважно, українські жертви подібної торгівлі є вихідцями з сільської місцевості та невеликих міст з обмеженими можливостями для пошуку роботи.

Зокрема у звіті сказано, що українці легко піддаються обману, погоджуються на примусові роботи або сексуальне рабство через загрозу насильства або наявності великих боргів.

Крім того, у звіті зазначено, що на самій території України інші національності також ставали жертвами примусової праці - це громадяни Молдови, Узбекистану, Пакистану, Камеруну та Азербайджану.

У звіті висловлюється занепокоєння, що зусилля, які українська влада докладає для ліквідації торгівлі людьми, є недостатніми.

Як повідомлялося, Росія висловила своє обурення з приводу можливих санкцій з боку США після того, як Вашингтон дав Москві найнижчу оцінку в боротьбі з торгівлею людьми.

Реклама:

Головне сьогодні