Помер відомий український актор

— 25 червня 2013, 19:23

"22 червня після тривалої хвороби пішов із життя народний артист України Валентин Шестопалов. Валентин Шестопалов - випускник ДІТІСу, більшість своїх ролей він створив на сцені театру ім.Лесі Українки... "- інформує сайт театру.

Як розповів Укрінформу завідувач літературною частиною театру, автор і ведучий передач про театр на Українському радіо і телебаченні Борис Куріцин, пару місяців тому у Валентина Шестопалова стався мікроінсульт, "а він категорично не любив лікуватися", крім того, артист переніс операцію.

"Останній раз на сцену рідного театру Валентин Шестопалов вийшов 11 березня в спектаклі "Бабине літо". Крім того, у нього були прекрасні роботи і в інших спектаклях, зокрема, в "Пані міністрові"та "Прибутковому місці", - зазначив Куріцин.

За його словами, в театрі ім. Лесі Українки Валентин Шестопалов працював із невеликою перервою майже сорок років. "Можна сказати, що це був театр його життя. Валентин Микитович прийшов сюди в 1974 році. У нього була перерва, але з поверненням Михайла Резніковича і він повернувся. Шестопалов був різноплановим артистом, з дуже жвавою психікою, і - дивовижна річ - усі ролі у нього були досить вдалими. Він був із неспокійних людей. І більш як 20 років тому створив свій театр під назвою "Актор". А створенню цього театру передувала композиція "Москва - Петербург", що уразила усіх. У ній він поєднав два твори - "Горе від розуму" і "Записки божевільного". Шестопалов у ній один грав усі ролі - і це був феєрверк, це була фантастика! Я такого виконання ані до, ані після ні у кого не бачив. Правда, це вимагало величезних фізичних витрат", - підкреслив завліт.

"Валентин Шестопалов був дуже затребуваним. А в останні півтора десятки років він багато знімався в кіно - і в повнометражних художніх фільмах, і в телесеріалах. І дуже радів своїй популярності", - додав Куріцин.

Прощання з актором відбудеться 27 червня о 13:30 у фойє театру ім. Лесі Українки. Поховають Валентина Шестопалова на Байковому кладовищі.

Реклама:

Головне сьогодні