Режисер Любімов хоче заборонити всі поставлені ним спектаклі

— 26 червня 2013, 14:37

Про це повідомило джерело в театрі, яке цитує Інтерфакс.

"Якщо раніше Юрій Петрович хотів заборонити вісім вистав репертуару - ті, де він значився автором інсценізації, то тепер вимагає заборонити взагалі всі, навіть ті, де він виступав лише в ролі режисера-постановника", - заявило джерело.

У березні цього року Любімов заявив про свій намір заборонити Театру на Таганці грати свої авторські вистави, пояснивши рішення тим, що після його відходу з театру в червні 2011 року спектаклі були змінені і навіть скорочені.

Любимов залишив посаду керівника Театру на Таганці в липні 2011 року через конфлікт з трупою. Він поєднував посади директора і художнього керівника театру.

Як пояснили в Російському авторському товаристві (РАТ), Любімов має право забороняти ставити свої вистави.

"Правовласник може на свій розсуд дозволяти або забороняти іншим особам використання свого твору", - пояснили в прес-службі РАТ.

При цьому, підкреслили в РАТ, йдеться саме про авторські спектаклі - тобто про постановки, де режисер вважається автором інсценізації. Таких в нинішньому репертуарі Театру на Таганці вісім - це "Добра людина з Сезуана", "Тартюф", "Майстер і Маргарита", "Володимир Висоцький", "Лихо з розуму", "Арабески", "Маска і душа", "Антігона". В інших виставах, поставлених Любімовим, він є лише режисером-постановником.

Директор Театру на Таганці Володимир Флейшер підтвердив, що поінформований про вимогу Любімова.

"Я отримав документи, зараз я з ними знайомлюся і найближчим часом ми виробимо план дій", - заявив Флейшер.

Реклама:

Головне сьогодні