Українська міліція вилучила обладнання ВКонтакте

— 27 червня 2013, 09:15

Про це на своїй сторінці написав один із засновників соцмережі Павло Дуров.

"Привід — на наших серверах нібито могли зберігатися фінансові документи якоїсь української фірми, що ухиляється від податків. На київських серверах ВКонтакте зберігалися лише копії відео- і аудіоматеріалів, документів там не може бути сугубо теоретично", - заявив Дуров.

"У результаті відео- і аудіоконтент в українських користувачів вантажиться повільніше, тому що всі дані доставляються прямо з Петербурга. Сподіваюся, що органі України оперативно вирішать питання, пов'язане із цим зловживанням: страждають мільйони українських користувачів", - зазначив Дуров.

"Зі своєї сторони ми приступаємо до розширення нашого франкфуртського вузла", - заявив він.

У свою чергу технічний директор "ВКонтакте" Микола Дуров додав, що проти Вконтакте "ніяких обвинувачень немає".

"Розслідується справа про відхилення від податків якоїсь місцевої української компанії, яка до нас ніякого відношення не має. Але фінансові документи цієї компанії нібито можуть перебувати на цих серверах, тому їх вилучають для перевірки", - відзначив він

"Інакше кажучи, доблесні українські поліцаї вилучили наші сервери без якихось законних підстав, а тепер, напевно, будуть вимагати гроші (або тонну сала?) за повернення нам нашого ж обладнання, а якщо не вийде — продадуть його", - написав він.

"Є версія, що це якісь розборки між якимись українськими телекомунікаційними компаніями, у рамках яких одній зі сторін стало вигідним задіяти поліцаїв подібним чином. Не знаю, правда це чи ні, однак добре відомо, що українська правоохоронна система не менш корумпована й "приватизована" різними угрупованнями, що використовують її для досягнення своїх цілей, ніж російська", - написав він.

Також Павло оприлюднив рішення суду, яким міліції дається дозвіл на вилучення серверів.

Українська правда

Реклама:

Головне сьогодні