Іспанцям зменшать податки, за купівлю книг і квитків у кіно

— 27 червня 2013, 16:32

Автономне співтовариство, під керівництвом Хосе Антоніо Гріньяні - перше в Іспанії, яке виступає з подібною ініціативою, зазначає Euromag із посиланням на Espanarusa.

"Ми вважаємо, що підвищення культурного рівня, розширення кругозору та ерудиції, зростання освіченості - все це є базовими складовими для виходу суспільства з кризи, - сказав на одній з прес-конференцій президент Гриньян. - Культура - це мотор економіки, генератор зайнятості населення та поліпшення його матеріального становища. Підвищення податків, яке відбулося в січні поточного року, виявилося сильним ударом по культурі, позбавивши більшу частину мешканців можливості рости інтелектуально".

Проектом нового закону передбачається можливість зарахування у сплату податку сум до 20% від обсягу видатків на придбання книг, картин або квитків у кіно, театр, на концерт, але не більше 240 євро.

Наприклад, якщо квиток на концерт Хуліо Іглесіаса вам продали в касі за тисячу євро, у річній декларації можна буде помітити 200 євро, як вже внесені в державну скарбницю.

Реклама:

Головне сьогодні