В Україні стартувало незалежне оцінювання

— 3 червня 2013, 11:24

Про це повідомляє Центр оцінювання якості освіти (УЦОЯО).

3 червня випускники складають іспит з хімії, наступний предмет – українська мова і література (5,6 червня).

Як нагадує УЦОЯО, на виконання тесту відведено 150 хвилин, загальна кількість завдань тесту – 60.

Протягом часу, відведеного на складання тесту, абітурієнт не повинен мати при собі будь-яких засобів зв’язку, пристроїв зчитування, обробки, збереження та відтворення інформації, друкованих і рукописних матеріалів, що не передбачені процедурою тестування.

Як повідомлялось, цього року буде посилення контролю над випускниками під час проведення ЗНО.

Директор УЦОЯО Ірина Зайцева розповідала, що працюватимуть спеціальні мобільні групи, до складу яких увійдуть, зокрема, представники правоохоронних органів.

"Під час перевірки пунктів проведення ЗНО вони будуть користуватися металодетекторами і іншим спецобладнанням", - додала Зайцева.

Минулого року такі перевірки проводились на 35% пунктів проведення тестування. У цьому ж році цифра збільшиться до 70%. Така мобільна група може з'явитися як до проведення оцінювання, так і на перерві під час тестування.

Найпопулярнішим предметом ЗНО-2013 є українська мова і література (98% абітурієнтів її здають). На другому місці математика - 61,2% з тих, хто зареєстрований, історія України на третьому місці - 60,6%, потім біологія - 35% (у 2012 р. було 36%), також англійська - 28%, як і минулого року, географія -27% (торік було 29%).

Цього року збільшився відсоток тих, хто здає фізику - 22%. Всесвітню історію і російську мову здаватимуть 3%. Хімію здавати в цьому році будуть 3 червня 16% абітурієнтів.

Всього зареєструвалося на зовнішнє незалежне оцінювання 322,5 тис. абітурієнтів. ЗНО-2013 проходитиме з 3 до 27 червня. Додаткова сесія тестування відбудеться з 4 по 11 липня.

Українська правда. Життя

Реклама:

Головне сьогодні