Після трагедії у Криму, МОЗ вирішив перевірити аж 5 санаторіїв

— 3 червня 2013, 11:52

Комісія під головуванням заступника міністра охорони здоров’я Романа Богачева працюватиме в АР Крим з 1 червня, повідомляє прес-служба Мінздоров’я.

Згідно з наказом МОЗ, перевірені будуть:

"Спеціалізований (спеціальний) санаторій "Південнобережний"

"Спеціалізований (спеціальний) санаторій "Юність" МОЗ України"

"Дитячий спеціалізований (спеціальний) санаторій ім. О.О.Боброва МОЗ України"

"Дитячий спеціалізований (спеціальний) санаторій "Москва"

"Спеціалізований (спеціальний) санаторій "Піонер" МОЗ України".

Метою перевірки є "попередження та запобігання нещасних випадків під час лікування дітей в спеціалізованих (спеціальних) санаторіях, які належать до сфери управління МОЗ України, та оцінка матеріально-технічного стану будівель та споруд".

[L]Як відомо, у четвер ввечері в санаторії "Юність", що розташований в Сімеїзі (АР Крим) обвалився балкон, внаслідок чого загинула дитина.

МОЗ направило в Сімеїз комісію для вивчення фактів та обставин випадку. Після завершення розгляду комісія оприлюднить результати роботи.

Як повідомляє МОЗ, планова потужність санаторію "Юність" початково становила 160 ліжок, фактично ж в закладі мало бути розгорнуто 120 ліжок.

У зв'язку з аварійним станом корпусу №6, на підставі наказу МОЗ України від 5 березня 2007 року №105 "Про тимчасове скорочення кількості ліжок санаторію "Юність" відбулося скорочення на 40 ліжок.

Загалом Міністерству охорони здоров'я підпорядковано 38 спеціалізованих санаторіїв, планова потужність яких становить 9391 ліжко.

В АР Крим розташовано 23 санаторії, підпорядкованих МОЗ України, загальна потужність яких складає 4516 ліжок, з них 15 дитячих на 3436 ліжок та 8 дорослих на 1080 ліжок.

Щороку в санаторіях МОЗ отримують лікування близько 100 тисяч хворих дітей та дорослих, 60% з них - у спеціалізованих санаторіях МОЗ, які розташовані в АР Крим.

Українська правда. Життя

Реклама:

Головне сьогодні