Українські туроператори призупинили екскурсійні тури до Туреччини

— 4 червня 2013, 10:27

Зокрема, екскурсійні тури для українських туристів тимчасово не проводяться в містах: Стамбул, Анкара, Ізмір, Ескишехір, Мугла, Конья, Ялова, Анталія, а також Болу, повідомляють УНІАН та Українські новини.

Водночас, за інформацією турецьких партнерів українських туроператорів, станом на 3 червня ситуація на курортах Туреччини не впливала на відпочинок українських туристів.

МЗС України скасувало свої рекомендації українцям утриматися від поїздок до Туреччини, однак попросило не брати участі в акціях протесту, демонстраціях чи інших масових заходах, а також утриматися від відвідання місць надмірного скупчення людей.

Як відомо, з 31 травня у Туреччині тривають багатотисячні й криваві акції протесту, зокрема, у Стамбулі, Анкарі та інших містах. Люди вимагають відставки уряду та звільнення прем'єр-міністра Таїпа Ердогана.

За даними Ердогана, лише з 1 до 2 червня було спалено 89 поліцейських, 42 приватні, 18 муніципальних автомашин, знищено 4 будівлі влади, спалювали також дерева і міські автобуси.

Станом на ранок 3 червня на вуличних акціях було заарештовано понад 1,7 тисяч осіб, кількість поранених ще напередодні перевищувала тисячу осіб.

Зіткнення мітингувальників із поліцією у стамбульському районі Бешикташ в ніч на понеділок стали найбільш кровопролитними за весь час протестів у Туреччині.

Водночас під посольством Туреччини в Україні відбулась акція на підтримку турецьких протестувальників.

Реклама:

Головне сьогодні