Музику люблять більше, ніж секс - дослідники

— 7 червня 2013, 14:00

Принаймні так вважають британці, зазначаючи, що почуваються краще від прослуховування треку Dancing Queen гурту Abba, ніж від сексу.

Про це йдеться у опитуванні, метою якого було визначити, що робить людину щасливою.

Близько 40% з 2 тис. опитаних чоловіків та жінок сказали, що прослуховування улюбленої музики піднімає їм настрій. В той час, як лише 20% розповіли, що заняття коханням підвищує їм настрій.

Жінки, до речі, частіше надають перевагу музиці, якщо їм доводиться обирати між нею і сексом. За словами професора з Університетського коледжу Лондона Томаса Чаморро, чоловіки і жінки ставляться до сексу по-різному. "Для чоловіка - це річ, що викликає задоволення, а для жінки він має більш високий рівень емоційності", - каже він.

Він також розповідає, що більшість людей не задоволені своїм сімейним статусом, незважаючи на те, мають вони стосунки чи ні. "Музика ж - егоїстична діяльність, адже вона лише про вас і ви можете зануритися в неї. Це - супер потурання власним слабкостям", - каже він.

До першої п`ятірки хітів, які покращують настрій, згідно із даними дослідження, увійшли:

1. Dancing Queen гурту ABBA;

2. Uptown Girl виконавця Billy Joel;

3. I Will Survive від Gloria Gaynor;

4. Hey Jude від Beatles;

5. Fame від Irene Cara;

За словами професора, ці пісні мають середній темп та знайомі майже всім. Як правило, їхній темп становить 110 ударів на хвилину - достатньо швидко, аби нас стимулювати, але не настільки швидко, щоб напружувати.

Крім того з'ясувалося, що половина слухає музику, поки виконує хатню роботу, а більше чверті опитаних чоловіків зазначили, що краще відмовляться від перегляду спорту, аніж від прослуховування музики.

За матеріалами The Daily Mail

Реклама:

Головне сьогодні