Вчені дізналися, коли настане кінець світу

— 4 липня 2013, 09:30

Такий невтішний прогноз зробив вчений О'Меллі-Джеймс на національній нараді з астрономії, що проходить в університеті Сент-Ендрюс. Його пророцтва засновані на комп'ютерному моделюванні довгострокових змін на Сонце і впливу цих процесів на Землю.

Як йдеться у новому дослідженні, Армагеддон настане із доволі прозаїчної причини: через збільшення температури Сонця і його викидів, зменшиться кількість вуглекислого газу на Землі.

Наразі фахівці намагаються знайти способи скоротити викиди парникових газів для запобігання виходу глобального потепління з-під контролю.

Однак, чим старіше і гарячіше стає Сонце, збільшується випаровування, а хімічні реакції із дощовою водою забиратимуть більше і більше вуглекислого газу.

Менше ніж за мільярд років, його рівень буде надто низьким для фотосинтезуючих рослин Коли це станеться, життя на Землі припиниться.

ВІДЕО ДНЯ

Із зникненням рослин, зникнуть травоїдні тварини, а також хижаки, які полюють на них.

Врешті-решт, все що залишиться - це мікроби, і те не всі. Живі організми будуть скупчуватися навколо ймовірних "оаз" із рідкою водою. Тож, скоріше за все, осередки життя знаходитимуться чи на великих висотах, чи під землею.

Крім того, через мільярд років висохнуть і океани. Сонце, з роками, ставатиме яскравіше і нагріє Землю так, що океани просто випаруються.

Між тим, на думку ученого, висновки його дослідження мають спонукати людство до нових пошуків позаземного життя.

За матеріалами The Daily Mail

Реклама:

Головне сьогодні