Депутати ввели "податок" на народження дітей?

— 10 липня 2013, 18:39

З цієї дати вступив у силу закон, за який ще 14 травня проголосували практично всі наявні у залі депутати, пишуть Тексти.

Журналісти зазначають, що приймався ззовні безневинний документ під назвою "зміни до законів щодо призначення та індексації пенсії"

У кінці тексту, під низкою малозрозумілих поправок ховаються зміни до закону про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, куди у якості ще однієї бази для нарахування цього внеску була додана "допомога у зв’язку з вагітністю та пологами" (розмір такої допомоги - це чотири середніх зарплатні жінки, яка готується народити).

Розмір самого внеску - 33.2% від такої бази, і цю суму має сплатити роботодавець.

Отже, таким чином жінки, що збираються народжувати, будуть недоотримувати більше третини грошей, що виділяються їм на допомогу у зв’язку з вагітністю та пологами.

Скажімо, якщо жінка-працівник отримує офіційно 2500 тис гривень за місяць (за 4 місяці - 10 000 гривень), вона може втратити близько 3300 гривень із своєї допомоги.

Ініціатором законопроекту був прем’єр Микола Азаров, депутати з усіх фракцій його підтримали, а президент Віктор Янукович - підписав.

Водночас у Мінсоцполітики спростовують введення податку на народження дитини і стверджують, що відповідні зміни не вплинуть на виплати допомоги на народження дитини.

У прес-службі "Українській правді" пообіцяли найближчим часом надати офіційне роз'яснення з даного питання.

Реклама:

Головне сьогодні