Злочинці на скутерах грабують жінок-водіїв

— 11 липня 2013, 11:00

Про це виданню Вести розповів начальник обласного карного розшуку Андрій Пінігін.

"Всі шість випадків - справа рук одних і тих же людей. Двоє хлопців - один за кермом моторолера, інший - на пасажирському сидінні, вишукують жертву, на повільній швидкості під'їжджають до автомобіля з відкритими вікнами або дверима і вихоплюють цінні речі з машини прямо на очах у водія", - розповідає він.

За словами Андрія Пінігіна, район дії мобільних злодюжок - центр Одеси: вулиці Грецька, Мала Арнаутська, Пушкінська, Рішельєвська і Тираспольська.

"Швидше за все, діють місцеві міські злочинці, раніше судимі або наркозалежні. Алгоритм їх злочинів простий - найчастіше їх жертвами стають жінки за кермом. Зробивши крадіжку, злодюжки різко ховаються", - пояснив правоохоронець.

Самотні автолюбительки неспроста стали об'єктом для нападів злодюжок на скутері - часто поруч на пасажирському сидінні лежить сумочка. Однак злодії не завжди сумирно крадуть чуже - одна смілива автолюбителька, що стала жертвою пограбування, спробувала наздогнати злочинців.

"Жінка поїхала слідом за скутером, але майже наздогнавши злодіїв, не наважилася їх зупинити - побоялася збити машиною", - додав Андрій Пінігін.

Цікаво, що пограбування безтурботних автолюбителів не нові для оперативників одеського карного розшуку. Два роки тому за грати на різні терміни вирушила банда піших "бігунів", які також підстерігали автомобілі з відкритими вікнами на перехрестях.

Злочинці робили ставку на раптовість і свої фізичні дані - вихопивши борсетку або сумку ховалися в натовпі. Одеські міліціонери досить швидко затримали злодюжок одного за іншим. До слова, злодії - "бігуни" були "гастролерами", які влітку приїжджали на промисел до Одеси з сусідніх областей.

Один з оперативників, попросивши не називати його імені, розповів, що автомобільні злодії часто об'єднані в "артілі" і заздалегідь планують майбутні злочини.

"Влітку в Одесу приїжджають організовані бригади гастролерів - злодіїв. Одні спеціалізуються на скануванні сигналізації і крадіжці з автомобілів під час стоянки або паркування. Але це - "еліта", інші злодюжки просто розбивають скло машин ночами. Організовані гастролери платять частку в злодійський общак і навіть ділять між собою території, де вони діють. Інша категорія злодіїв, які працюють на ривок, на бігу зриваючи ланцюжки і сумки у перехожих, - як правило, наркозалежні, або злочинці-початківці", - зізнався міліціонер.

Реклама:

Головне сьогодні