Італійські продукти харчування визнані найчистішими у ЄС

20
22 липня 2013

В італійських продуктах - найменше залишків шкідливих хімічних речовин (встановлений ліміт змісту таких речовин в продуктах - 0,4%). Отже, у продуктах харчування, вироблених в Італії, в 4 рази менше хімічних речовин в порівнянні з середніми показниками в Європі (1,5% хімічних речовин) і в 20 разів менше, ніж в продуктах, вироблених поза Європою (7,9%), повідомляє Euromag.ru

Експерти конфедерації підкреслюють, що зараз, в період кризи, особливо збільшується ризик купити їжу неналежної якості. За перший триместр 2013-го року, продажі продуктів харчування виросли лише в магазинах-дискаунтерах (+2%), у той час як італійці скорочують споживання продуктів харчування, які продаються за звичайними цінами.

Вони попереджають про те, що часто за низькими цінами криються змінені рецепти, використання інгредієнтів нижчої якості або альтернативні методи виробництва.

За їх даними, 80% харчових отруєнь трапляються після споживання дешевих продуктів з Китаю, Індії та Туреччини.

powered by lun.ua