В ОАЕ помилували засуджену після зґвалтування мешканку Норвегії

— 22 липня 2013, 16:32

Як повідомляє Lenta.ru із посиланням на CNN, за словами представника зовнішньополітичного відомства ОАЕ, таке рішення дубайський емір ухвалив після переговорів між міністрами закордонних справ двох держав. При цьому прес-секретар арабського МЗС наголосила, що діалог був "дуже конструктивним".

У МЗС ОАЕ також додали, що влада країни не збирається депортувати норвежку. Одночасно Далельвен пообіцяли не заважати покинути арабську державу. Сама вона має намір найближчим часом виїхати з емірату. На момент прийняття рішення про помилування жінка перебувала на волі: на час розгляду апеляції влада Дубая дозволили їй залишитися в норвезькому християнському центрі.

Марту Дебору Далельвен засудили до 16 місяців тюремного ув'язнення 17 липня. Норвежку, яка в березні 2013 року поскаржилася на зґвалтування, вчинене в дубайському готелі, визнали винною в перелюбі, вживанні спиртного і дачі неправдивих свідчень.

Вирок викликав гостру критику з боку норвезького міністерства закордонних справ. Крім того, в мережі Facebook були створені кілька груп на підтримку Далельвен, одна з яких набрала понад 50 тисяч лайків.

Подібні вироки виносилися в Дубаї і раніше. Причина прийняття подібних рішень криється в місцевих нормах закону, згідно з якими для доказу факту згвалтування постраждала повинна надати суду свідчення як мінімум чотирьох чоловіків-свідків, або підозрюваний у злочині повинен сам визнати свою провину.

Реклама:

Головне сьогодні