Нацкомісія з моралі стурбована літературою про секс для дітей

— 24 липня 2013, 19:15

Про це йдеться у повідомленні Національної експертної комісія України з питань захисту суспільної моралі.

"Вкрай негативними є факти виготовлення та поширення літератури з питань статі і сексу, орієнтованої на дитячу аудиторію, без погодження з Міністерством освіти і науки України", - зазначає комісія з моралі.

Крім того у Нацкомісії зауважують, що "нерідко зміст передач (на ТБ) для дітей має сексуальне забарвлення. В цілому кількість телепередач, призначених для дитячої аудиторії, є недостатньою, а їх якість нерідко бажає бути кращою".

Так само недостатньою є кількість радіопередач для дітей.

Як зазначають у відомстві, друкована продукція, що не зареєстрована як еротичне видання, систематично використовує еротичну тематику як провідну і розповсюджується з порушенням законодавства.

НЕК також зауважила, що комп’ютерні ігри "містять елементи насильства та жорстокості, провокують агресивну поведінку, формують комп’ютерну та/або ігрову залежність, деформують соціальні, моральні та сімейні цінності".

Нацкомісія з моралі вказує, що на телебаченні і радіо рекламуються алкогольні напої без урахування встановлених законодавством обмежень.

Крім того, у НЕК відмітили, що Інтернет перевантажений спливаючими банерами, які при спробі їх закрити скеровують на сторінку порнографічного сайту або секс-шопа, нав’язують споживачу товари і послуги, в т.ч. сексуального характеру.

Як зазначається у повідомленні НЕК, прийняте нещодавно Національною комісією рішення свідчить, що ознаки порушення Закону України "Про захист суспільної моралі" спостерігаються в усіх видах інформаційної продукції.

Українська правда. Життя

Реклама:

Головне сьогодні