Додаткової плати за ввезення в країну пристроїв, що підтримують Wi-Fi, не буде – НКРЗІ

— 25 липня 2013, 12:00

Про це йдеться у повідомленні Нацiональної комiсiї, що здiйснює державне регулювання у сферi зв'язку та iнформатизацiї (НКРЗI) у відповідь на повідомлення у ЗМІ про заплановане введення такої додаткової плати.

Як роз’яснює НКРЗІ, комісія розробила новий "Перелік радіоелектронних засобів та випромінювальних пристроїв, для ввезення яких, в тому числі переміщення у міжнародних поштових відправленнях, міжнародних експрес-відправленнях, не потрібні дозволи"

Цей Перелік доповнено новими типами обладнання, конкретизовано типи обладнання бездротового доступу до мережі Інтернет, яке у тому числі застосовує радіотехнологію широкосмугового радіодоступу (Wi-Fi), збільшено кількість типів та видів обладнання.

Для деяких типів обладнання, що ввозиться на бездозвільній основі, запропоновано збільшити дозволену потужність випромінювання зі 100 мВт до 200 мВт, зокрема, для персональних комп’ютерів та адаптерів радіо доступу.

"Перелік не передбачає додаткових стягнень, а сприяє створенню належних умов для збільшення кількості обладнання, яке буде ввозитись на бездозвільній основі, у тому числі із застосуванням Wi-Fi,зменшує витрати при ввезенні обмеженої кількості обладнання для власного вжитку", - пояснюють у НКРЗІ.

"Таким чином, інформація щодо можливого стягнення додаткової плати за ввезення в країну пристроїв, що підтримують Wi-Fi, не відповідає дійсності", - підсумовують в НКРЗІ.

Українська правда. Життя

Реклама:

Головне сьогодні