Україна - на третьому місці за кількістю шкідливих програм на мобільних пристроях

— 25 липня 2013, 16:32

Що, в свою чергу, зробило країну лідером за цим показником у світі, відзначає провідний американський розробник антивірусного програмного забезпечення NQ Mobile у своєму піврічному звіті, який цитує Інтерфакс.

Згідно з його даними, якщо в першому кварталі Україна посідала 9-е місце за кількістю заражених мобільних пристроїв, то в квітні вона вже стала шостою, випередивши набагато більш населені Бразилію, Індонезію та Індію, а в червні увійшла до трійки, потіснивши Саудівську Аравію, Таїланд і США.

NQ Mobile відзначає, що на частку України і Росії в другому кварталі припадало близько 20% усіх мобільних інфекцій з часткою Росії 17,15%. При цьому в червні, згідно з поданими графіками, показник Росії скоротився приблизно до 10,4%, а України - виріс до 5,9%.

Лідером залишається Китай з 31,7% в цілому за квартал і близько 38,9% у червні.

NQ Mobile уточнює, що в абсолютних величинах у першому півріччі було виявлено 51,08 тис. вірусів (у тому числі в другому кварталі - 25,944 тис.), якими були інфіковані 21 млн. мобільних пристроїв.

З них 43% входять у найбільш широку категорію потенційно небажаних програм (ПНП - трояни, шпигунські програми, спам і т.п.), 32% вірусів призначені для заробітку на персональних даних абонентів і 23% - для повного блокування роботи мобільних пристроїв.

Згідно з даними NQ Mobile, загальна кількість мобільних вірусів в 2012 році збільшилася в порівнянні з 2011 роком в 2,6 рази, а з 2010 роком - в 9,6 рази.

Реклама:

Головне сьогодні