Університет Шевченка неефективно витратив 11 млн. бюджетних коштів - Рахункова палата

— 26 липня 2013, 11:21

Отже, 11 млн. грн. бюджетних коштів на ці дослідження використано неефективно, повідомляє прес-служба Рахункової палати у п'ятницю.

Такого висновку, на основі проведеного аудиту, дійшла Рахункова палата України.

Відомство також вирахувало, що передбачені урядовою постановою норми фінансування наукових досліджень і розробок, стажування науково-педагогічних і наукових працівників, студентів і аспірантів не забезпечуються, незважаючи на наданий університету статус дослідницького закладу.

Перевірка також засвдічила, шо на наукову діяльність замість 25% виділяється менше 13% бюджетних коштів від загальної суми на утримання університету.

Стажування за кордоном забезпечується на рівні 12-33% від визначених нормативів, при цьому обсяги фінансування відряджень зростають в основному за рахунок міжнародних грантів.

Для досліджень використовується фізично і морально застаріле обладнання (54 од.), придбане у 1954-1988 роках і зношене на 100%.

За три роки заклад спромігся виділити з власних коштів суму, яка становить лише 10% від фінансової потреби на купівлю обладнання для виконання досліджень світового рівня.

У повідомленні також зазначається, що останніми роками увага і вимоги керівництва університету до результативності наукової діяльності посилилися і зміни у цій сфері започатковані.

Українська правда. Життя

Реклама:

Головне сьогодні