В Лондоні презентують котлету "з пробірки"

— 29 липня 2013, 11:34

Про це пише Lenta.ru із посиланням на The Independent. Автором кулінарної новинки є професор університету Маастрихта Марк Пост.

Гамбургер приготують у присутності запрошених гостей. Хто саме отримає можливість першим побачити страву, невідомо. Повідомляється, що котлета буде виготовлена з трьох тисяч шматочків штучної яловичини, розмір кожного з яких можна порівняти з розміром рисового зерна.

На розробку гамбургера "з пробірки" пішло близько 250 тисяч фунтів. Таким чином, бургер стане найдорожчим фастфудом у світі. Необхідні гроші професору перерахував якийсь анонімний дарувальник. Можливо, він буде присутній на презентації страви, і тоді його особистість буде розкрита.

М'ясо для гамбургера "вирощено" зі стовбурових клітин корови, убитої на бойні. На думку Марка Поста, ця технологія отримання синтетичного м'яса буде корисна в майбутньому, коли попит на м'ясні продукти буде перевищувати пропозицію.

Як показує практика, вже зараз споживання м'яса значно зростає, зокрема, за рахунок Китаю, де завдяки економічному розвитку населення отримує можливість купувати дорожчі продукти, у тому числі якісну яловичину, свинину, баранину і так далі.

Вчений прогнозує, що через п'ять-десять років синтетичне м'ясо стане звичайним продуктом, який увійде в раціон багатьох людей. Очікується, що в майбутньому технологія його виробництва стане дешевшою.

Реклама:

Головне сьогодні