Понад 60 дітей поселили у "табір-бомжарню" з прогнилою стелею – ЗМІ

— 3 липня 2013, 11:35

Як пишуть Вісті Каменя з посиланням на батьків дітей, замість двомісних номерів дітей поселили у кімнати по 9 осіб.

Дітям не можна підходити до вікон, бо вони можуть вивалитись, душем дозволено користуватись один раз на два дні, школярі голодні.

За словами самих учнів, під час зливи, вони були змушені підставляти відра під дірками з стелі, дошки підлоги прогнили і прогинаються під ногами, а до вікон їм забороняють наближатися, бо вони можуть впасти.

"Коли ми прибули до табору - ворота виявились зачиненими. І хоча надворі були гроза і злива, до нас півгодини ніхто не вийшов. Можливо довелося б чекати і довше, але ми одного хлопчика пересадили через паркан і він пішов шукати адміністрацію. Аж тоді ми якось врятувалися від дощу.... А потім нас привели в будиночок, в якому ми мали мешкати. Ми були шоковані. Нас поселили по одинадцять чоловік в кімнаті. Душ нам прийняти не дозволили. Сказали що можна користуватися душовою лише через день. До того ж тільки 25 хвилин", - розповів виданню один учень.

"Приміщення в аварійному стані. Коли йшов дощ, то кімнати заливало водою. Стеля прогнила. Постіль така, що страшно торкатися. Туалети - жахливі. До того ж по сусідству з нами ще один табір, там санвузлів взагалі нема і наші сусіди ходять до нас. Годують теж погано, воду доводиться купувати. По території бігають зграї бродячих собак. До моря хоч і не далеко, але нам не дозволяють купатися", - розповіли діти батькам, які телефонують їм ледь не щогодини.

"Коли почалися протести і дзвінки від батьків, прийшов директор закладу і просив щоб ми не здіймали резонансу. Пообіцяв нову постіль, з дому привезти килими, інше. Хоче, аби ми пробули до 11 липня, а там, ніби, нас переведуть в інше місце", - кажуть.

В свою чергу батьки розповідають про можливу причину такої "плутанини" між двома "Оріонами". За їх словами, директор просить не зчиняти галасу і почекати, доки в санаторії "Оріон" відпочинуть діти з Києва, а тоді вже туди переведуть учнів в Волині.

Взагалі ж, на думку батьків, ця ситуація - не просто помилка. Вони кажуть, що в район надійшло надто багато путівок на відпочинок в "Оріоні" і райлікарня скерувала їх в районний відділ освіти. А от саме на санаторій заїзду відпочиваючих 1 липня взагалі скерувань не було.

Районні чиновники теж шоковані від почутого. Вже телефонували в міністерство, просили негайно вплинути на ситуацію.

У середу, 3 липня, батьки учнів, які перебувають в таборі "Оріон", знову йдуть до голови Камінь-Каширської райдержадміністрації Івана Вовка з цими питаннями. А наразі в прокуратуру спрямована скарга на адміністрацію центральної райлікарні.

Як відомо, наприкінці травня у санаторії в Криму обвалився балкон, на якому були діти, від чого одна дівчинка померла.

Розповіді самих дітей:

Реклама:

Головне сьогодні