У Нью-Йорку страйкують працівники фаст-фудів

— 30 липня 2013, 10:27

Як повідомляє Associated Press, яку цитує Lenta.ru, учасники страйку вимагають підвищення мінімальної оплати праці з 7,25 до 15 доларів за годину, а також скасування чинної щодо співробітників закладів швидкого харчування заборони на створення трудових спілок.

За словами організаторів акції протесту, в одноденному страйку в Нью-Йорку 29 липня беруть участь кілька сотень співробітників мереж фастфуду. Наприкінці липня - початку серпня такі ж акції протесту планується провести в інших містах США.

На думку організаторів акції протесту, підвищення мінімальної заробітної плати в мережах фастфуду призведе до створення нових робочих місць, особливо для підлітків і людей, які раніше не працювали, що, в кінцевому підсумку, дозволить економіці США швидше подолати рецесію.

Прес-служби Burger King і Wendy's запевнили, що дотримуються прав своїх співробітників. Офіційні представники McDonald's від коментарів відмовилися.

McDonald's, Burger King і Wendy's входять до числа найбільших мереж швидкого харчування як у США, так і по всьому світу.

Реклама:

Головне сьогодні