У співробітників тайванського Apple відбирають документи за змушують працювати дітей

— 31 липня 2013, 12:10

Скандал пов'язаний з Pegatron, підприємством на Тайвані, до якого Apple звернулася з метою диверсифікації виробництва, пише Inopressa із посиланням на видання La Stampa.

У вівторок, China Labor Watch (CLW) - неурядова організація зі штаб-квартирою в Нью-Йорку, опублікувала звіт, в якому йдеться про більш ніж про 80 ​​порушень трудового, промислового та природоохоронного кодексів.

Список, представлений CLW, довгий і різноманітний: від недотримання законів про охорону навколишнього середовища, звички відбирати у працівників документи, щоб перешкодити їм перейти на інше підприємство, до важких умов у приміщеннях фабрик і застосування праці неповнолітніх.

Одна з проблем - низькі заробітні плати, які змушують співробітників працювати понаднормово, і не завжди ці додаткові години оплачуються належним чином.

Особливий збиток від доповіді CLW полягає в тому, що Pegatron - одне з підприємств, на яких виробляються компоненти для нового "low cost" iPhone, яким Apple мріяла похвалитися в новому сезоні.

Саме iPhone в "економній" версії привернув увагу неурядової організації. Її зацікавило, яким чином підприємству вдається знизити виробничі витрати.

Як з'ясувалося, 700 тис. робітників, розподілених по трьох різних фабриках, працюють по 66-69 годин на тиждень. Американська корпорація заявила про намір направити власних інспекторів на китайські фабрики, щоб проконтролювати ґрунтовність висунутих звинувачень.

Реклама:

Головне сьогодні