Любителі гострих спецій полюбляють і гострі відчуття - вчені
Дослідники з США вивчили поведінку 200 осіб, щоб подивитися як вони реагували на певні "адреналінові" відчуття, як наприклад перегляд гостросюжетних фільмів та стояння на краю прірви. В ході експерименту, вчені дали їм невелику кількість капсаїцину - активного інгредієнта перцю чилі.
Ті, хто сказав, що їм сподобався пікантний смак, були і тими, кому подобається відчуття адреналіну та ризикована поведінка.
За словами дослідника, лікаря Алана Хірша, теорія про те, що ризиковим людям не вистачає адреналіну, відома давно. "Вони будуть працювати з бомбами і почуватися нормально після цього", - каже він.
"Точно так само, коли ви їсте гарячу гостру їжу, це дає вам трохи болю і, отже, підвищує ваш рівень адреналіну, - каже він.
За матеріалами The Daily Mail.