Новий iPhone 5S презентують уже у вересні

— 12 серпня 2013, 11:23

Як розповіли обізнані джерела афілійованого з газетою The Wall Street Journal техноблога AllThingsD, це відбудеться у вівторок, 10 вересня.

Як повідомляють Вести.ru, у попередні роки AllThingsD кілька разів вдавалося правильно передбачати дати презентацій Apple до їх офіційного оголошення, так що опублікована виданням інформація, швидше за все, заслуговує довіри.

Презентація відбудеться в непростий для Apple період - продовжуючи заробляти мільярди (і, головним чином, на iPhone), компанія втрачає частку ринку, який заполонили доступні та різноманітні Android-смартфони.

Як передбачається, новинку назвуть iPhone 5S. Зовні апарат практично не відрізнятиметься від iPhone 5, проте отримає більш досконалу електронну начинку.

Раніше з'явилися повідомлення, що 4-дюймовий дисплей новинки тепер буде виготовлений компанією Sharp (а також, можливо, LG) за новою технологією IGZO. Такі дисплеї економніше використовують батарею.

Процесор в iPhone 5S нібито залишиться тим же - двоядерний A6, однак його частота буде підвищена (зараз це 1,3 ГГц). При цьому трьохядерну графічну підсистему PowerVR SGX543MP3 замінить вдосконалена чотирьохядерна SGX 554MP4, а обсяг оперативної пам'яті (вона в A6 упакована разом з процесором) зросте з 1 ГБ до 2 ГБ.

Деякі мережеві інтерфейси iPhone 5S вдосконалять - наприклад, з'явиться підтримка мереж LTE-Advanced, можна очікувати і підтримки стандарту Wi-Fi 802.11ac, як у нових MacBook Air і мережевому обладнанні Apple.

Новий гаджет отримає сенсор відбитків пальців. Датчик буде виготовлений за технологією придбаної Apple в минулому році за 356 млн. доларів компанії AuthenTec. Розташують його в кнопці "додому", яку зроблять трохи опуклою і, щоб захистити сенсор від пошкоджень, покриють сапфіром, як об'єктив камери в iPhone 5. Раніше підтвердження існуванню такого сенсора знайшли в коді бета-версії iOS 7.

Цікаво також, чи будуть показані інші пристрої одночасно з "флагманським" iPhone 5S. Ні для кого вже не секрет, що в Apple працюють над більш доступною версією смартфона в пластиковому корпусі.

Її, можливо, назвуть iPhone 5C, де С - скорочення від "color", "колір". Пристрій буде доступний із задніми кришками різних кольорів.

Реклама:

Головне сьогодні