Зведені брати та сестри "штовхають" підлітків до раннього сексу й наркотиків

— 12 серпня 2013, 16:43

Такі результати дало дослідження, проведене експертами з Університету Айови, пише The Daily Mail.

Серед підлітків, які ще до 15 років спробували наркотики, виявилося на 65% більше таких, що мають зведених братів чи сестер.

Порівняно з тими, в чиїй сім’ї також є молодші діти, але народжені від одного батька, підлітки з "групи ризику" є вдвічі більш схильними до раннього початку статевого життя.

Такі цифри вчені отримали, урахувавши можливу травму, завдану хлопцям та дівчатам розлученням батьків.

Також статистика каже: дитина, шлюб батьків якої розпався, є більш схильною і до скоєння злочину. Закономірності ж, пов’язаної з наявністю зведених братів-сестер, науковці пояснити поки що не можуть.

"Ми з’ясували, що підлітки-первістки, котрі мають напівсіблінгів від однієї матері, але іншого батька, стикаються з несприятливими наслідками порівняно з ровесниками, в яких є лише повні сіблінги, навіть зважаючи на біографічні дані матері, соціально-економічні фактори, які впливали на дитину в процесі зростання та нестабільність сім’ї", - зазначає соціолог Карен Газзо.

Імовірним поясненням може бути те, що жінка, яка народжує дітей у наступному шлюбі, має слабший зв’язок із первістком та менше контролює його поведінку. Також сильно впливати на підлітка можуть відносини з рідним батьком та вітчимом.

Реклама:

Головне сьогодні