Найзаможніші письменники світу за версією Forbes

Щоби забезпечити собі мільйонні прибутки, вам захочеться з шаленою швидкістю, по 5 чи більше на рік, штампувати нові й нові книжки. Ось у чому не такий уже й секретний секрет мега-авторів на кшталт Джеймс Паттерсон.

Написання трилерів та романів для дорослих - гарна справа. Краще навіть писати книжки у стилі фентезі для молодих дорослих, які потім плавно перетікають у "дорослий ринок". Найбільші компанії протягом останнього десятиріччя з успіхом використовували цю формулу, як от наприклад Сюзанна Коллінз, яка написала трилогію "Голодні ігри".

Крім того, вона продемонструвала силу екранізації, яка справді може вивести книгу із земного ринку бестселерів та запустити її до стратосфери, пише Forbes.

Утім, лідер рейтингу "50 відтінків сірого" екранізації ще немає. Між тим, очікується її театральна адаптація у серпні 2014-го року. Вона додала письменниці 5 млн. доларів.

І хоча на створення сюжету новел авторку надихнули "Сутінки", по факту, персонажі виникли на основі вампірських характерів "Сутінок". Але не подумайте, що ці дві книги перетинаються між собою. У дитячій книзі Стефані Сейер не могло бути збоченого сексу.

Джеймс все таки жінка не однієї книги. Наразі вона працює над її наступним романом.

Так як же Джеймс, колишній працівниці телебачення, яка, крім того, мешкає у Великобританії, вдалося стати у вершині списку? Все просто: вона продавала більше копій свого твору, ніж будь-який автор у світі - 70 млн. за перші вісім місяців продажу у США.

Для видавничої індустрії, висновок очевидний: формула ще не все. За словами генерального директора Hachette Book Group Майкла Пітча, список письменників якого, включає і Паттерсон, цей оригінальний підхід виявився гігантських масштабів.

1 місце - Е.Л. Джеймс (95 млн. доларів)

За останні 12 місяців Джеймс заробила 95 мільйонів доларів. Успішні продажі "П'ятдесяти відтінків сірого" ​​не в останню чергу пов'язані з розвитком електронних книг, що дозволяє любителям еротичних романів читати їх у громадських місцях, не побоюючись осуду.

2 місце - Джеймс Паттерсон (91 млн. доларів)

Тільки феномен розміру "50 відтінків сірого" міг вибити автора детективних трилерів Паттерсона із свого давнього місця на вершині рейтингу топ-авторів і позбавити його ймовірності повернення туди наступного року.

Одна із 17-ти книжок у твердій палітурці, що продаються у США, належить йому.

Паттерсону вже замало панування на ринку "таємничих убивств", із франшизами Maximum Ride та Witch & Wizard тепер він підкорює підліткову аудиторію.

3 місце - Сюзанна Коллінз (55 млн. доларів)

Реліз блокбастеру першої частини "Голодних ігор", у головній ролі із Дженніфер Лоуренс, допоміг Коллінз розпочати сходження до висот Роулінг та Стефані Мейер. Колишній телевізійний дитячий письменник, вона також є автором п'яти книг серії "Хроніки Підземелля".

4 місце - Білл О'Рейлі (28 млн. доларів)

На четвертому місці опинився Білл О'Рейлі, автор трилерів "Вбити Лінкольна" і "Вбити Кеннеді". Наразі готується до виходу новий роман письменника "Вбити Ісуса", який може стати ще більш успішним, ніж його попередники.

5 місце - Даніела Стіл (26 млн. доларів)

За свою письменницьку кар'єру Стіл опублікувала 128 книг, здебільшого, жіночих романів, які розійшлися загальним тиражем в 600 мільйонів екземплярів.

6 місце - Джефф Кінні (24 млн. доларів)

Написаний для дітей та молодших підлітків "Щоденник хлюпика" Кінні, "породив" 7 постановок (8-ма планується у листопаді) і три художніх фільму. Його "Третє колесо" продано накладом у розмірі 1,4 млн. копій.

7 місце - Джанет Евановіч (24 млн. доларів)

"Моя улюблена вправа - це шопінг", - каже Евановіч. Дякуючи своїм детективним романам та Стефані Плам, їй доведеться гарно потренуватися найближчим часом.

8 місце - Нора Робертс (23 млн. доларів)

Робертс - королева електронної книги. Вона продала більше 3,2 мільйона цифрових копій у 2013-ому році, що більше ніж будь-який інший автор. Е.Л. Джеймс не рахується.

9 місце - Ден Браун (22 млн. доларів)

"Інферно" - третій роман Брауна про пригоди шукача окультних таємниць Роберта Ленгдона, став найбільш продаваною книгою першої половини 2013-го року. Всього було продано 369 тис. копій. Тим не менше, ця книга не наблизиться до успіху своїх попередників "Код Да Вінчі" та "Втрачений символ".

10 місце - Стівен Кінг (20 млн. доларів)

Менш плодовитий ніж деякі автори цього списку, Кінг рухається то вгору то вниз. Утім, автор насолоджується "культурною повсюдністю": його роман "Під куполом" став хітом телеканалу CBS's, а його нова книга "Сяяння" скоро з'явиться у книгарнях.

Реклама:

Головне сьогодні