Тест

Німці "воюють" за вегетаріанські дні у їдальнях

З такою ініціативою виступила партія Зелених, пише Deutsche Welle.

На їхню думку, запровадження "вегетаріанських днів" сприятиме веденню здоровішого способу життя, а також захисту тварин та клімату.

Проте ця ініціатива наштовхнулася на масивну критику. Проти неї висловилися зокрема профспілки. "Ми проти будь-яких форм патерналізму", - заявив очільник профспілки представників харчової промисловості NGG Франц-Йозеф Мелленберґ.

Долучилися до критики і представники промисловості. "Наші співробітники повинні самі вирішувати, що вони хочуть їсти", - сказав у розмові з газетою Bild президент Об'єднання сімейних підприємців Луц Ґебель.

Три провідні політичні партії Німеччини - ХДС/ХСС, Ліберали та Ліві - також критично відгукнулися про цю ініціативу. Навіть німецькі соціал-демократи - колишні партнери Зелених по коаліції у Бундестазі - дистанціювалися від ідеї запровадження "вегетаріанського дня".

"Ми повинні пропонувати у їдальнях більш здорову їжу і зменшувати споживання м'яса", - заявив експерт з питань здоров'я соціал-демократів виданню Passauer Neuen Presse. При цьому він наголосив, що примусові заходи не будуть дієвими.

Тим часом Союз вегетаріанців Німеччини успішно реалізує проект "четвер - вегетаріанський день". До нього вже встигли приєднатися 30 німецьких міст. У цей день заклади громадського харчування збільшують кількість вегетаріанських та веганських страв у своїх меню. При чому страви із використанням м'яса по четвергах із їхніх пропозицій також не зникають.

З боку католицької церкви Німеччини також лунають слова підтримки на адресу ініціативи. На думку католицького священика і біолога Райнера Гаґенкорда, це добре, зайвий раз нагадати про те, що мова йде про божі створіння.
На його думку, "вегетаріанський день" цілком відповідає католицькій традиції посту.