Facebook не робить користувачів щасливішими - вчені

— 15 серпня 2013, 09:46

Такими є результати дослідження вчених з США, опубліковане в журналі PLOS ONE.

За даними дослідників з університету Мічігану (University of Michigan), чим більше людина проводить часу в соціальній мережі, тим нижче його задоволеність власним життям. Люди не відчувають себе щасливішими, підтримуючи сотні віртуальних контактів, пише РИА Новости.

У ході дослідження вчені опитували 82 повнолітніх користувача Facebook, що мають доступ на свою сторінку через смартфон. П'ять разів на день у різний час протягом двох тижнів автори надсилали добровольцям повідомлення з такими питаннями: "Як ти себе почуваєш прямо зараз?", "Наскільки ти стривожений зараз?", "Наскільки самотньо ти себе почуваєш зараз?", "Як часто ти заходив в свій аккаунт з моменту останнього нашого опитування?","Як часто ти спілкувався безпосередньо з людьми з моменту останнього опитування?".

Автори попросили учасників оцінити рівень задоволеності життям на початку і вкінці дослідження і виявили, що чим більше людина користувався Facebook, тим нижче було її відчуття благополуччя. При цьому спілкування з людьми в реалі або за допомогою телефону покращувало самопочуття учасників експерименту.

Автори вважають, що їхні висновки не можна пояснити тільки тим, що людина частіше користується соцмережею, коли їй погано або самотньо. "Хоча люди більш імовірно будуть використовувати Facebook, коли вони самотні, самотність і використання соцмережі в нашому дослідженні показали свій вплив на самопочуття людини незалежно один від одного", - говорить доктор Крос.

Реклама:

Головне сьогодні