Житлові тренди: контейнер замість будинку

Дім-човен, будинок-контейнер чи цирковий фургон – альтернативи класичному помешканню користуються дедалі більшою популярністю у Німеччині.

Жадане помешкання

Людині завжди потрібен дах над головою. У Німеччині традиційно популярною формою помешкання є власний будинок. Особливо у густонаселених районах таких великих міст, як Гамбург, Мюнхен та Дюссельдорф, однак, мрія про власне житло для багатьох залишається нездійсненною через відсутність фінансів, пише Deutsche Welle.

Ностальгія у цирковому фургоні

Хто не хоче для фінансування власного помешкання брати кредит під великі відсотки, може скористатися альтернативним варіантом житла. Як, наприклад, щодо старого циркового фургона, переобладнаного на мобільне помешкання?

ВІДЕО ДНЯ

У гармонії з природою

Ще один тренд зі США – так звані будинки "Earthship" (Земний корабель). Це маленькі будинки, споруджені з відходів та природних матеріалів на кшталт деревини. Будівлі відрізняються високою енергоощадливістю і гармонійно вписуються у довкілля.

Жити, як хобіт

Ні, це зовсім не фото з фільму "Володар перснів". Цей будиночок у стилі "Earthship" знаходиться в Уельсі. Двоє чоловіків збудували його для своєї родини. Головна ідея: життя у гармонії з природою без надлишкових витрат та шкоди довкіллю.

Життя на воді

Той, хто віддає перевагу життю у великому місті, знає, яким дефіцитним товаром є земельні ділянки. Тож дедалі більше міст на кшталт Амстердама чи Гамбурга заохочують людей селитися на воді, у будинках-човнах. За наявності достатнього бюджету тут можна втілити найсміливіші мрії – від тераси до басейну.

Контейнер як дім

Хто живе неподалік від порту, бачить їх, певно, щодня. Йдеться про вантажні контейнери. Проте мало хто вірить, що з таких потворних коробок можна зробити красиве і вигідне помешкання. Архітектор Ган Славік з Ганновера був одним з перших у Німеччині, хто поєднав контейнери з вибагливою архітектурою.

Затишок у коробці

Цей контейнер від Гана Славіка має назву "Homebox". Триповерхова будівля у Ганновері розрахована на чотири особи. У Німеччині такі будинки поки рідкість, у Нідерландах натомість вже нині існує цілий комплекс студентських помешкань з контейнерів.

Разом, а не на самоті

У Німеччині особливо популярні житлові комплекси на кшталт "Амариліса" у Бонні. Тут під одним дахом дружньо живуть кілька поколінь. У кожного своє власне помешкання, але сад і автомобіль усі використовують спільно. Будинки кількох поколінь – чудова альтернатива для людей, які не уявляють собі життя без активного спілкування з іншими.

Реклама:

Головне сьогодні