Житлові тренди: контейнер замість будинку

Дім-човен, будинок-контейнер чи цирковий фургон – альтернативи класичному помешканню користуються дедалі більшою популярністю у Німеччині.

Жадане помешкання

Людині завжди потрібен дах над головою. У Німеччині традиційно популярною формою помешкання є власний будинок. Особливо у густонаселених районах таких великих міст, як Гамбург, Мюнхен та Дюссельдорф, однак, мрія про власне житло для багатьох залишається нездійсненною через відсутність фінансів, пише Deutsche Welle.

Ностальгія у цирковому фургоні

Хто не хоче для фінансування власного помешкання брати кредит під великі відсотки, може скористатися альтернативним варіантом житла. Як, наприклад, щодо старого циркового фургона, переобладнаного на мобільне помешкання?

У гармонії з природою

Ще один тренд зі США – так звані будинки "Earthship" (Земний корабель). Це маленькі будинки, споруджені з відходів та природних матеріалів на кшталт деревини. Будівлі відрізняються високою енергоощадливістю і гармонійно вписуються у довкілля.

Жити, як хобіт

Ні, це зовсім не фото з фільму "Володар перснів". Цей будиночок у стилі "Earthship" знаходиться в Уельсі. Двоє чоловіків збудували його для своєї родини. Головна ідея: життя у гармонії з природою без надлишкових витрат та шкоди довкіллю.

Життя на воді

Той, хто віддає перевагу життю у великому місті, знає, яким дефіцитним товаром є земельні ділянки. Тож дедалі більше міст на кшталт Амстердама чи Гамбурга заохочують людей селитися на воді, у будинках-човнах. За наявності достатнього бюджету тут можна втілити найсміливіші мрії – від тераси до басейну.

Контейнер як дім

Хто живе неподалік від порту, бачить їх, певно, щодня. Йдеться про вантажні контейнери. Проте мало хто вірить, що з таких потворних коробок можна зробити красиве і вигідне помешкання. Архітектор Ган Славік з Ганновера був одним з перших у Німеччині, хто поєднав контейнери з вибагливою архітектурою.

Затишок у коробці

Цей контейнер від Гана Славіка має назву "Homebox". Триповерхова будівля у Ганновері розрахована на чотири особи. У Німеччині такі будинки поки рідкість, у Нідерландах натомість вже нині існує цілий комплекс студентських помешкань з контейнерів.

Разом, а не на самоті

У Німеччині особливо популярні житлові комплекси на кшталт "Амариліса" у Бонні. Тут під одним дахом дружньо живуть кілька поколінь. У кожного своє власне помешкання, але сад і автомобіль усі використовують спільно. Будинки кількох поколінь – чудова альтернатива для людей, які не уявляють собі життя без активного спілкування з іншими.

Реклама:

Головне сьогодні