МЗС закликає українців утриматися від поїздок до Єгипту

— 15 серпня 2013, 13:45

Зокрема, громадянам України, які перебувають у м. Каїр, відомство рекомендує уникати відвідування Центральної площі "Тахрір" та прилеглого до неї району Гарден-сіті; території навколо Президентського палацу (р-н Геліополіс); мечеті Рабіа Ель-Адавія (район Наср-сіті), район Гіза.

Необхідно суттєво обмежити пересування столицею та іншими населеними пунктами, а також поки утримуватись від автомобільних подорожей.

Громадянам України, які на даний час відпочивають у курортних містах на узбережжі Червоного моря (Хургада та Шарм Ель-Шейх), з метою уникнення загрози безпеці рекомендується проводити відпочинок на території готельних комплексів та не здійснювати поїздки за їхні межі.

Всім громадянам, які перебувають на території Єгипту, необхідно утримуватися від відвідання місць скупчення людей, здійснення несанкціонованої фото- та відеозйомки, не брати участі в акціях протесту, демонстраціях та інших заходах, спрямованих на дестабілізацію ситуації в країні. Не рекомендується вступати у суперечки з місцевим населенням з питань, що стосуються політичної ситуації в Єгипті.

У разі потрапляння у надзвичайні ситуації, громадянам України слід невідкладно звертатися до Посольства України в Арабській Республіці Єгипет за телефоном (працює цілодобово) +201000039648, або телефонувати на цілодобову "гарячу лінію" МЗС України +380442381657.

Українська правда. Життя

Реклама:

Головне сьогодні