Українців не лякають заворушення у Єгипті: кількість туристів не зменшилась

— 16 серпня 2013, 10:24

"На сьогодні ми обслуговуємо, відповідно до добового плану польотів", – цитує її Радіо Свобода.

"За нашим розрахунком, кількість пасажирів також відповідає середньостатистичній. Фактично, повністю чартерні рейси завантажені. Статистика, принаймні останніх трьох років, і військових подій, які відбуваються в гарячих точках, показує, що кількість пасажирів у нас не зменшується, це специфіка, мабуть, менталітету", - зазначає вона.

Чому, незважаючи на інформацію про критичний стан у Єгипті, громадянам України все ж продають путівки до Єгипту? Юля Ямкова, менеджер з продажу путівок однієї туристичної фірми, прокоментувала це так: "Ми зараз стараємося туристам пояснювати, що до Єгипту краще не літати, утриматися від поїздок. Але рейси не відміняються, тому що українське Міністерство закордонних справ поки що не забороняє польоти до Єгипту. Через це ми абсолютно спокійно можемо, маємо право продавати путівки. Ви наполягаєте? Ми без проблем продамо путівку. Ціни на путівки не змінилися, як брали так і беруть".

Станом на 15 серпня на курортах Єгипту відпочивало близько 10 тисяч українських туристів.

"В даний момент у нас відсутня інформація щодо громадян України, які могли постраждати в результаті ситуації в Єгипті. МЗС дало рекомендацію щодо не відвідання цієї країни. Тим громадянам України, які перебувають в Каїрі, рекомендуємо уникати відвідання центральної площі, обмежити пересування містом та іншими населеними пунктами. Тим громадянам, які відпочивають в курортних містах, з метою уникнення загрози безпеці, рекомендується проводити відпочинок на території готелів і не здійснювати поїздок за їхні межі", – повідомила заступник речника МЗС України Олена Ващенко.

Реклама:

Головне сьогодні