Іноземну мову легше вивчити співаючи - вчені

— 19 серпня 2013, 11:28

Про це свідчать дані нового дослідження, опублікованого в журналі Memory and Cognition, яке цитує ABC News.

В ході проведеного дослідження виявилося, що люди, які вивчали угорську мову, знаходили відповідники фраз англійським аналогам швидше, ніж коли вони вивчали фразу проспівуючи її.

Групу з 60 учасників експерименту віком від 18 до 29 років поділили на три частини: для першої курс складався зі звичайного начитування перекладу англійських фраз угорською мовою, для другої – з наспівування цього самого перекладу, для третьої – з читання перекладу у певному ритмі, який повторював ритм із наспівування.

Результати дослідження показали, що люди, які чули угорські фрази, що проспівувалися, запам'ятовували їх краще, ніж в інших групах. Зокрема, коли вони почули англійську фразу знову, вони змогли краще повторити правильну фразу угорською.

За словами професора Майкла Таута з Університету штату Колорадо, вивчення мови включає в себе безліч різних процесів, таких як навчання лексиці, структура речення, граматика і розмовна практика. На його думку, спів не обов'язково може допомогти з усіма з них і це дослідження більше стосується властивостей пам’яті, аніж когнітивного навчання.

Реклама:

Головне сьогодні