Палестинець виявив вразливість Facebook та написав про це на сторінці Цукерберга. Фото

— 19 серпня 2013, 15:58

Халіл залишив звіт про вразливість на сторінці програми винагород, де мінімальна винагорода за знайдену вразливість складає 500 доларів, а максимального розміру немає, пише Watcher.com.ua.

Халіл залишив у звіті про вразливість лінк на Timeline, де він додав описання проблеми, як раз за допомогою знайденої вразливості.

Працівник команди безпеки Facebook за цим лінком нічого не побачив, бо він не є другом того користувача соцмережі. Він відповів, що бачить лише сповіщення про помилку коли клікає на лінк.

Халіл відписав про це, і попросив зробити тестовий екаунт, на якому він продемонстрував би цю вразливість. Також Халіл додав, що може запостити щось і на стіну Марка (Цукерберга – ред.), але не буде цього робити, тому що поважає приватність. Команда Facebook проігнорувала цю відповідь.

Тоді Халіл надіслав ще один звіт – де додав скріншот, який доводить правоту його слів. Відповідь була дуже короткою: вибачте, але це не баг.

Халіл відповів їм, що не має іншого виходу як написати до Timeline Марка Цукерберга.

За кілька хвилин інженер з безпеки Facebook відкоментував зображення зі скріншотом на сторінці Халіла і попросив надіслати йому усі деталі про вразливість. Але ще за хвилину екаунт Халіла заблокували.

Халіл зареєстрував ще один екаунт, і надіслав з нього звіт з описом цих подій та інформацією про вразливість.

Йому відписали, що заблокували екаунт як запобіжний засіб – тому що не розуміли, що відбувається. Його звіти про уразливість вони назвали такими, що їм бракує технічних деталей. І що вони не можуть відповідати на звіти, у яких недостатньо інформації для відтворення проблемної ситуації.

Крім того, соцмережа не може заплатити Халілові за знайдену вразливість – тому що його дії порушили умови користування соцмережею. Але екаунт Халілові відновили.

Інженер з безпеки Facebook Мен Джонс заявив, що демонструвати баги на екаунтах користувачів без їхнього відома – неприпустимо. Крім того, соцмережа дозволяє дослідникам створювати тестові екаунти за адресою www.facebook.com/whitehat/accounts для відповідального дослідження.

Попри те, що винагороди від Facebook Халіл не отримає, пропозицій йому наразі не бракує.

Реклама:

Головне сьогодні