Програму навчили розшифровувати дитячий плач

— 20 серпня 2013, 13:06

Дослідники з Браунівського університету США у співпраці з лікарнею Women & Infants вирішили доручити непросте завдання комп'ютерній програмі, пишуть Вести.ru.

Як з'ясувалося, аналіз запису плачу дозволяє швидко поставити діагноз малюкові. Невеликі відхилення плачу, які не під силу вловити людському вуху, можуть бути справжнім "вікном в мозок", як висловлюються вчені.

Система аналізує понад вісімдесят параметрів плачу, серед них - гучність, ритмічність схлипів, тривалість циклів і так далі.

"Є багато хвороб і станів, які викликають зміни плачу. Аналіз плачу може бути найбільш оперативним і, до того ж, неінвазивним методом визначення відхилень у нейробіологічних і нервоповедінкових системах дуже маленьких дітей", - зазначив Стівен Шейнкопф, доцент кафедри психіатрії та людського поведінки Браунівського університету.

Автоматичний аналізатор плачу, якщо він виявиться дійсно ефективним - це дешевий і швидкий метод діагностики. Команда дослідників сподівається надати відкритий доступ до нової технології вже найближчим часом.

Реклама:

Головне сьогодні