21-річний стажер банку помер від перевантаження на роботі

— 21 серпня 2013, 09:52

Зі слів очевидців, студент, що приїхав за обміном із Німеччини і влаштувався на стажування в банк, упав у душі й раптово помер. Трагедія сталася у нього вдома. Тіло виявили сусіди по квартирі.

Ерхардту залишалося всього сім днів до закінчення практики, пише The Independent.

До цього хлопець три дні поспіль приходив о 6 ранку з роботи. Його тіло знайшли співмешканці, наразі обставини смерті хлопця не відомі, але поліція не вважає їх підозрілими.

За деякими даними студент страждав від епілепсії.

Як пише британське видання, впродовж 7-10 тижнів близько 300 стажерів працюють у різних банках проживають у Лондону. За словами одного з інтернів, який не захотів бути названим, у Моріца Ерхардта була найбільш тривала робота.

За словами одного із стажерів, практиканти часто погоджують на такі важкі умови праці, адже йдеться лише про десяток тижнів.

"Я часто бачу людей із червоними очима та кавою у руках, однак вони йдуть на це, бо потенційна винагорода дуже велика. Ми боремось за дуже добре оплачувану роботу", - пояснив співрозмовник видання.

Інший стажер каже, що Ерхардт помер від виснаження.

Схоже, що Моріц став одним з багатьох стажерів, залучених до так званої "чарівної каруселі": процес, коли таксі відвозить їх додому, чекає назовні, поки вони приймають душ і перевдягаються і тоді відвозить назад до офісу для нового робочого дня.

Консалтингова компанія FinanceIntern засудила таку культуру роботи довгими ночами. Її спікер пояснив, що молоді люди, які сподіваються отримати завдяки літньому стажуванню омріяну роботу, насправді отримують "найгірші три місяці у своєму житті" через виснаження, спричинене роботою ночами, на вихідних і "чарівну карусель".

Реклама:

Головне сьогодні