Бенедикт ХVІ пояснив, чому зрікся престолу

— 21 серпня 2013, 17:53

Про це у середу повідомляє Reuters з посиланням на католицьку агенцію новин.

"Бог сказав мені це зробити" – пояснив своє рішення Бенедикт ХVІ одному з відвідувачів монастирю у Ватиканському саду, де він живе після зречення майже в ізоляції.

Згідно з повідомленням агенції, Бенедикт розповів своєму відвідувачеві, чиє ім'я не називається, що йдеться про "містичний досвід", а не про видіння Бога.

Колишній Папа Римський також додав, що чим більше він дивиться на те, як новий Папа Франциск справляється зі своїми обов’язками, тим більше він переконується у тому, що його вибір був "бажаний Богом".

За даними італійських ЗМІ, Папа Бенедикт зрікся престолу після серії скандалів, які супроводжували його 8-річне управління католицькою церквою.

Як відомо, зречення престолу 28 лютого цього року Бенедиктом ХVІ п стало першим за 600-річну історію католицької церкви.

Після його відставки у пресі з’являлись повідомлення про погіршення стану здоров’я Бенедикта, але минулої неділі він відпочивав літній резиденції Папи Римського, а це означає, що здоров’я Бенедикта ХVІ дозволяє йому робити такі подорожі.

Реклама:

Головне сьогодні