Могилу Малевича закатали під асфальт – ЗМІ

— 27 серпня 2013, 11:15

Про це пише "Московський комсомолець".

Уродженець Києва Казимир Малевич помер у Ленінграді, після кремації його прах був похоронений у Немчинівці. Точне місце поховання автора "Чорного квадрату" було втрачене під час війни. Пізніше група ентузіастів з великою точністю визначила місце її знаходження.

Як розповів виданню керівник організації "Немчинівка і Малевич" Олександр Матвєєв, взимку на місці поховання побувала комісія, до складу якої увійшли представники обласного Мінкульту.

Під цим бетоном - могила Казимира Малевича. Фото "Московського Комсомольця"

"Тоді під висновком підписалися всі члени комісії, і було прийнято рішення оформити документацію, офіційно підтверджує місцеположення могили. Потім відбулася нарада в Міністерстві культури області, і там вже озвучували іншу позицію", - розповів Матвєєв.

"Компанія, яка будує житловий комплекс на місці поховання Малевича, випереджає нас буквально на один крок. Ми тільки починаємо щось просити і робити, і виявляється, що забудовники вже поговорили з чиновниками, які приймають рішення. У підсумку мені оголосили, що поховання буде посеред селища "Ромашкове-2" - на тому місці, де планувалося поставити фонтан. А на місці, де могила, вже поклали бетонні блоки, щоб нібито вирівняти рельєф, і підготували його до асфальтування", - розповів Олександр Матвєєв.

Відстань від реального поховання Малевича до місця, де хочуть встановити символічну табличку – сто метрів.

"Але це принципово нічого не вирішує, адже "Ромашкове-2" - закрите селище. Ситуація та ж, що з закритим селищем "Малевич", який у двох кілометрах від цього місця і де знаходиться пам'ятний знак художнику, встановлений майже 30 років тому. Ні туди, ні туди вільно потрапити не можна", - пояснив Матвєєв.

Зараз вже здається перший будинок "Ромашкове-2". Перед ним знаходиться могила Малевича.

Реклама:

Головне сьогодні