Тест

Українські студенти цього року взяли участь лише у трьох міжнародних олімпіадах

Українські студенти здобули перемогу на міжнародних олімпіадах з математики та інформаційних технологій.

Про це на інформаційний запит Тиждень.ua повідомили у Державній науковій установі "Інститут інноваційних технологій і змісту освіти".

Зокрема у Міжнародній олімпіаді з екології, яка пройшла у Туреччині, серед учнівських команд із 50 країн світу, команда українських школярів у складі трьох учнів здобула дві золоті та одну срібну медалі.

У здобутку української команди в олімпіаді з інформатики, що відбулась в Австралії, – одна срібна та три бронзові медалі.

"Згодом у Санта-Марті (Колумбія) відбулася Міжнародна учнівська олімпіада з математики. У ній взяли участь 596 учасників з 97 країни світу. Команда юних математиків у складі шести учнів гідно представляла Україну на світовому рівні і в загальному заліку посіла 16 місце серед інших країн-участниць, виборовши одну золоту, три срібних, одну бронзову медалі та Почесну грамоту", – повідомляють у відомстві.

В олімпіаді з хімії українська команда (чотири учні) завоювали три золоті та одну бронзову медалі – і в неофіційному командному заліку увійшла до п'ятірки кращих команд світу.

На олімпіаді з біології, що відбулась у Швейцарії, українські учні привезли чотири бронзові медалі.

Також у відомстві стверджують, що міжнародні учнівські олімпіади з географії, астрономії, історії, у яких братимуть участь українські школярі, відбудуться у вересні-жовтні 2013 року в Литві, Індії та в Україні.

Минулого року українські школярі здобули призові місця з фізики (5), математики (5), біології (3), хімії (4), інформатики (4), екології (1), географії (2) та астрономії (4).

Що ж до студентів, то вони цього року взяли участь лише в трьох міжнародних олімпіадах – Південно-Східній Європейській олімпіаді з математики для студентів молодших курсів (три золоті, одна срібна, одна бронзова медалі, перше командне місце), математична олімпіада імені Войтеха Арніка в Чехії (одна золота, дві срібні медалі, загалом п’яте командне місце), олімпіаді з інформаційних технологій "ІТ-ПЛАНЕТА", що проходила у Києві (дві золоті, три срібні, чотири бронзові медалі, загалом друге командне місце).

Водночас у департаменті не знають, чи ще візьмуть цього року українські студенти участь в міжнародних олімпіадах, оскільки "фінансування цього року було змінене, й виші самі відправляють студентів на олімпіаді за свої ж кошти".

Як повідомлялось, минулого року українські студенти здобули на міжнародних олімпіадах більше нагород.

А саме з математики (гран-прі, чотири золоті, 11 срібні, чотири бронзові медалі), астрономії (одна срібна, дві бронзові), програмування (вісім українських команд увійшли в першу десятку), фізики (друге командне місце), хімії (одна золота, чотири бронзові медалі), безпеки життєдіяльності (перше командне, одна золота, одна срібна медалі), страхової справи (одна срібна, одна бронзова), інформаційних технологій (одна срібна, дві бронзові).

Нагадаємо, раніше у Державній науковій установі "Інститут інноваційних технологій і змісту освіти", повідомили, що 2013 року українські студенти не беруть участь в міжнародних олімпіадах через відсутність коштів.

Проте згодом спростували цю інформацію.

Пізніше міністр освіти й науки Дмитро Табачник заявив: "Всі студенти поїдуть на міжнародні конкурси".