Столичні студенти зможуть користуватися студентським квитком як проїзним

— 30 серпня 2013, 12:52

Як повідомляє прес-служба КМДА, наразі таку послугу можуть отримати студенти КПІ, які мають, так званий, гібридний студентський квиток-картку з двома чіпами – контактним та безконтактним.

На контактний чіп заноситься інформація про власника, права на пільги та банківська інформація. Безконтактний чіп може забезпечувати використання картки в метрополітені, а також у системах контролю доступу до приміщень навчального закладу і гуртожитків або як бібліотечного квитка.

Студенти інших столичних вишів також можуть користуватись новою послугою за наявності у них відповідних студентських квитків із безконтактним інтерфейсом та після укладання договору між КП "Київський метрополітен" і відповідним навчальним закладом на первинну ініціалізацію таких квитків, а також на підтримання бази даних студентів в актуальному стані.

Після ініціалізації квитка, необхідно записати на ньому контракт на місяць у будь-якій касі метрополітену. У подальшому термін дії квитка продовжується як в касах метрополітену, так і в автоматах дозапису безконтактних карток, що встановлені у вестибюлях станцій.

Пілотний проект із використання таких квитків розпочався в січні 2012 року зі студентами НТУ "Київський політехнічний інститут". На сьогодні транспортний додаток записано на 1869 студентських квитках.

ВІДЕО ДНЯ

Щомісячно студенти купують більше 1000 пільгових проїзних квитків.

Українська правда. Життя

Реклама:

Головне сьогодні