Столичні студенти зможуть користуватися студентським квитком як проїзним

— 30 серпня 2013, 12:52

Як повідомляє прес-служба КМДА, наразі таку послугу можуть отримати студенти КПІ, які мають, так званий, гібридний студентський квиток-картку з двома чіпами – контактним та безконтактним.

На контактний чіп заноситься інформація про власника, права на пільги та банківська інформація. Безконтактний чіп може забезпечувати використання картки в метрополітені, а також у системах контролю доступу до приміщень навчального закладу і гуртожитків або як бібліотечного квитка.

Студенти інших столичних вишів також можуть користуватись новою послугою за наявності у них відповідних студентських квитків із безконтактним інтерфейсом та після укладання договору між КП "Київський метрополітен" і відповідним навчальним закладом на первинну ініціалізацію таких квитків, а також на підтримання бази даних студентів в актуальному стані.

Після ініціалізації квитка, необхідно записати на ньому контракт на місяць у будь-якій касі метрополітену. У подальшому термін дії квитка продовжується як в касах метрополітену, так і в автоматах дозапису безконтактних карток, що встановлені у вестибюлях станцій.

Пілотний проект із використання таких квитків розпочався в січні 2012 року зі студентами НТУ "Київський політехнічний інститут". На сьогодні транспортний додаток записано на 1869 студентських квитках.

Щомісячно студенти купують більше 1000 пільгових проїзних квитків.

Українська правда. Життя

Реклама:

Головне сьогодні