У США створюють городи посеред міста. Відео

— 10 вересня 2013, 10:42

Такі ферми дають можливість міським мешканцям отримати свіжі овочі прямо з городу, пише Голос Америки.

Таким чином ентузіасти справи змінюють звички американців і привчають їх до корисної їжі.

Одне з таких господарств працює неподалік американської столиці. Ферму заснувала Марґарет Морґан Габард. Брак свіжої городини – велика проблема для населення таких містечок як Блейденсбурґ, каже жінка.

"Критична проблема в тому, що 70 відсотків людей у таких містечках мають зайву вагу, страждають на ожиріння, хворіють на діабет чи інші, пов’язані з харчуванням, недуги. І це тому, що не мають корисних харчів", - зазначає вона.

Мер містечка Блейденсбурґ Волтер Джеймс підтримав створення господарства. Город посеред міста, каже він, спонукає мешканців правильно харчуватися, що власне і пропагує влада: "Це впливає на рівень ожиріння та інших хвороб. Я дивлюсь на цю ферму як на спосіб пропагувати здоровий спосіб життя".

Таміка Барбур Ґаскінс живе у житловому комплексі навпроти. Її син долучився до роботи на господарстві і тепер заохочує всю родину до здорового харчування.

"Я люблю шкідливу, смажену їжу. Але завдяки цьому городу, мій син зможе допомогти мені змінити мої звички, адже я прагну мати здорову родину" , – визнає Таміка Барбур.

Реклама:

Головне сьогодні