Студент-винахідник обіцяє за 5 років зробити чистим весь світовий океан

— 10 вересня 2013, 16:30

Ідея парубка – це створення плаваючих платформ, які вибиратимуть з води пластиковий непотріб та перероблюватимуть його, але не завдаватимуть шкоди рибам та планктону.

Бойан упевнений, що з його винаходом лише за 5 років можна зробити світовий океан набагато чистішим, пише The Daily Mail.

Разом із цим студент Делфтського технологічного університету наголошує на необхідності покласти край надмірному захопленню людей одноразовим посудом.

За задумом Слета, його диво-машини ще й генеруватимуть енергію, проганяючи морську воду через спеціальні процесори, що лежатимуть на дні. Також вони живитимуться сонячною енергією. Платформи рухатимуться з невеликою швидкістю, і на них не буде сіток, отже, вони будуть безпечними для морських мешканців.

"Завдяки коливанню крил платформи, подібно до справжнього ската, ми зможемо забезпечити контакт вхідних отворів із поверхнею навіть за умов найнеспокійнішої погоди", - зазначає юнак.

Платформи одразу перероблятимуть виловлений пластик. Бойан підрахував, що якщо його продавати, можна отримувати прибуток у розмірі 500 мільйонів доларів на рік.

Поки що ж студент заснував фонд The Ocean Cleanup, щоби зібрати кошти на втілення свого задуму.

Реклама:

Головне сьогодні