Комунікаційний дизайн: Музей нашої вулиці. Фото. Відео

Дизайнери-концептуалісти з Бельгії запропонували соціальну гру, яка зможе суттєво покращити клімат взаємин між сусідами.

Проект "Музей на нашій вулиці" (Museum In Our Street) – винахід дизайнерського бюро Concrete & Pantopicon. Це набір візуальних предметів – стікерів, стрічок, листівок, конвертів, мотиваційних карток – для заочної візуальної комунікації між сусідами, пише biggggidea.com.

Предмети можна клеїти на своє вікно або на вуличні стіни, щоб ті впадали в очі сусідам і провокували їх до творчих акцій у відповідь. Винахід дозволяє ділитися інформацією про себе, залишати записки, подяки або натяки для допитливих сусідських очей. Деякі наклейки можна використовувати за принципом "лайків".

Вплив "Музею нашої вулиці" вже був протестований дизайнерами на п’яти вулицях Антверпена. Стікери на вікнах зробили вулиці красивішими та дозволили сусідам або випадковим пішоходам частіше розмовляти один з одним.

В одному випадку музичний гурт почав шукати нових учасників за допомогою повідомлень на стінах.

Винахідники проекту вбачають проблему в тому, що соціальні зв’язки у містах дуже послаблені.

"Музей на нашій вулиці" – цікаве рішення для поступового виправлення такої ситуації. Дизайнери вважають, що впроваджувати набори "Музею нашої вулиці" найкраще за допомогою муніципальної влади.

Реклама:

Головне сьогодні