Скандальну діву, скоріше за все, не звільнять - Мінкульт

— 11 вересня 2013, 14:01

Про це заявив заступник міністра культури Віктор Балюрко, якого цитує Інтерфакс.

"Я не думаю, що її буде звільнено... Це справа адміністрації Національної опери", - сказав Балюрко.

Він зазначив, що Міністерство культури зробило відповідну заяву відразу після резонансних висловлювань Абдулліної і звернуло увагу адміністрації театру на її слова.

"У плані виховному теж потрібно працювати... Ми, звичайно, засуджуємо цей вчинок", - зазначив заступник міністра.

[L]У той же час він підкреслив, що сьогодні тільки громадськість може вирішити, чи достатньо вибачень артистки, які вона принесла після своїх висловлювань.

Заступник міністра не відповів на питання, які методи впливу можуть бути залучені до Абдулліної, але заявив, що "її моральні якості" будуть враховуватися, якщо вона претендуватиме на отримання звання.

"Я думаю, це буде враховуватися, якщо вона претендуватиме на якісь звання. Моральні якості, при присвоєнні звань, ми змушені враховувати", - заявив Балюрко.

Нагадаємо, солістка Національної опери України Абдулліна на своїй сторінці в соцмережі Facebook назвала українські школи "бидлячими". Крім того, артистка відзначила, що в російськомовній гімназії "контингент батьків різко відрізняється від бидлячих українських шкіл" і висловила радість, що її дитина "навчається серед морально здорових дітей, а не серед бидла" .

Реклама:

Головне сьогодні