Дані "ліжкового" опитування: британці сплять голі, японці найрідше міняють постіль

— 11 вересня 2013, 17:36

Нічні ритуали мешканців шести країн – США, Канади, Мексики, Британії, Німеччини та Японії – вивчала організація The National Sleep Foundation.

Для цього було проведене "ліжкове опитування", пише The Daily Mail.

У ньому взяли участь 1500 осіб віком від 25 до 55 років.

Дослідники підрахували, найменше годин сну в робочі дні дістається японцям та американцям. Перші сплять в середньому по 6 годин 22 хвилини, другі – 6 годин 31 хвилину. Цікаво, що в японців ця цифра майже збігається з оптимальною. Середньостатистичному японцеві, щоби вдень "найкраще функціонувати", потрібно 6 годин 58 хвилин нічного сну.

Найдовше – в середньому 7 годин 6 хвилин – по буднях сплять у Мексиці. Щоправда, до оптимальної для працездатності "дози" сну вони недобирають більше 2 годин.

Свіже повітря в спальні найбільш важливим є для мексиканців та німців. Більшість респондентів із кожної країни зазначили, що для хорошого сну в їхній кімнаті має приємно пахнути.

Найбільшими чистолями виявилися мексиканці. Близько чверті опитаних зазначили, що міняють постіль не рідше, ніж раз на тиждень. Третина ж японців застеляють своє ліжко чистеньким лише раз на 3 тижні.

Заспокійливі ритуали в представників різних країн теж виявилися різними. 62% мексиканців та 47% американців перед сном моляться або займаються медитацією. 4 із 10 британців, перш ніж лягти до ліжка, п’ють якийсь теплий напій, наприклад, чай.

Інтернаціональною виявилася звичка дивитися перед сном телевізор. Так роблять близько 80% жителів кожної з країн.

Реклама:

Головне сьогодні