Топ-5 популярних запитів українців про забобони

— 12 вересня 2013, 12:42

Майже дві третини таких запитів пов'язані c забобонами і прикметами, повідомляє Інтерфакс.

Пояснення забобонним заборонам користувачі хочуть знайти у зв'язку з різними важливими подіями в житті, зокрема, "чому не можна одружуватися в червні", "чому не можна стригтися під час вагітності", "чому не можна хрестити першу дівчинку", "чому не можна вітати заздалегідь". Також багато повір'їв стосується всього, що пов'язано зі сном і ніччю.

Яндекс склав Топ-5 популярних запитів українців про забобонні заборони - "чому не можна...". У п'ятірку увійшли такі заборони: дивитися в дзеркало вночі, фотографувати сплячих, спати ногами до дверей, дарувати годинники і відзначати 40 років.

Крім заборон, користувачі цікавилися повір'ями, що передбачають майбутнє. За останні шість місяців українці поставили Яндексу більше 1,5 млн. запитань зі словами "прикмета" і "до чого"​​. Найчастіше шукали прикмети, пов'язані зі сновидіннями, - "до чого сниться весілля", "яка прикмета, якщо у сні загубив ключі".

Також запитували і про події, що відбуваються наяву, зокрема, "що за прикмета, коли перегоріли одночасно всі лампочки в квартирі", "голуб залетів у вікно яка прикмета", "до чого свербить ліве вухо" або "до чого розбивається дзеркало".

Яндекс також склав список найбільш цікавих запитів: "марновірство по відправленню поїздів у непарний час у хвилинах" , "чому не можна фотографувати немовлят у хмарах" , "муха потрапила в чай ​​- прикмета", "прикмета чхання правдива", "прикмета: якщо вночі загорівся смітник з квітами з весілля, то це до чого"​​, "яка прикмета, якщо в будинку квітка декабрист", "що за прикмета коли читаєш змову і пішов дощ", "прикмета: якщо іноді сверблять частини обличчя", "прикмета: червоне яблуко, подароване в 1 класі", "прикмета про білок".

Реклама:

Головне сьогодні