Власне опалення - це значна економія сімейного бюджету

Кожен рік ціни на енергоносії зростають, та все гостріше постає питання економії на комунальних платежах, левова частка яких становить оплату гарячої води та опалення.

Тому все більше наших співгромадян відмовляються від централізованого опалення на користь індивідуального, тому що теплотраси столиці зношені на 90%, і гріти воду в тазиках та каструльках доводиться досить часто.

"При проектуванні житлових будинків нашого комплексу, ми відразу орієнтувалися на індивідуальне опалення. Тому кожна квартира в "Петровському кварталі" обладнана італійським двоконтурним котлом Ferolli, і мешканці квартири можуть самі регулювати температуру в приміщенні та нагрів води" , - розповідає Олександр Тігов, директор ЖК "Петровський квартал".

Олександр Тігов, генеральний директор житлового комплексу "Петровський квартал"

Дійсно, економія на комунальних платежах виходить доволі значна.

Рахуйте самотужки - вартість опалення у звичайній двокімнатній київській квартирі становить на місяць близько 350грн, і це обов'язковий платіж протягом усього року, який "з'їсть" 4200 грн на рік.

У "Петровському кварталі" власники житла платять тільки за спожитий газ, а якщо врахувати, що регулювати його витрати можна щодня, то гаряча вода та опалення в двокімнатній квартирі 65 кв.м. обійдеться близько 200-250 грн.

А якщо на вулиці тепло, то користуватися опаленням взагалі сенсу немає, і витрата газу йде тільки на підігрів води.

Т.ч. річні витрати на опалення і гарячу воду складуть не більше 1500-2000 грн.

"Ми живемо в "Петровському кварталі" більше 9 міс, і завдяки якісному утепленню стін будинку, опалення у нас взимку було налаштоване на мінімальному рівні, - ділиться Мар'яна, яка проживає в будинку по вул. Б.Хмельницького, 3. - При чому у нас маленькі діти, грають на підлозі і абсолютно не мерзнуть, тому ми навіть вирішили не встановлювати систему "тепла підлога", яку чоловік спочатку планував придбати".

[L] Незважаючи на зусилля Кабміну обмежити перехід жителів столиці на власне опалення і заборонити відмовлятися від централізованого теплопостачання, мешканці "Петровського кварталу" вже зараз економлять свій сімейний бюджет, а не платять за протікаючі труби і постійні ремонти тепломереж столиці.

Реклама:

Головне сьогодні