Українські гуртожитки схожі на нетрі, де "живуть" таргани та пліснява. Фото

— 13 вересня 2013, 15:28

Журналісти ТСН побували в одному зі столичних помешкань для студентів – в сьомому гуртожитку Національного авіаційного університету – і були шоковані.

Зустрічає гуртожиток своїх мешканів обшарпаним стінами, стелею, яка ось-ось впаде на голову, та іржавою сантехнікою. Особливо вражає кухня - схоже вона існує лише для того, щоб раз і назавжди відбити бажання харчуватися. Душова кімната в гуртожитку єдина на 9 поверхів.

У багатьох секціях гуртожитку можна наштовхнулися на так звані холодильники-смітники. Продукти там лежать роками разом з тарганами. При цьому бридкі комахи не лише там знайшли собі домівку - вони усюди.

Туалет. Скріншот з відео ТСН

Та як не дивно, бажаючих жити в цьому гуртожитку вистачає. При тому, що в одній кімнаті такого "хостелу" проживає по шість людей.

Водночас у кабінеті завідувачки гуртожитку євроремонт - стіни рівненькі, а підлога чиста. Ректор авіаційного університету запевняє, що в гуртожитку номер 7 активно йде ремонт.

Стіна кухні

"Сьомий гуртожиток зараз в ремонті весь. Там один стояк відремонтований, один - ні. Він планово поставлений на ремонт на це півріччя", - заявив він.

Ректор пообіцяв, що за місяць все владнає: "Ремонт там дуже складний. Тому ми його зробимо. В цьому місяці ми його закінчимо".

Духовка із тарганами

Тож скоро студенти сьомого гуртожитку заживуть як люди, але чи перестануть вони годувати тарганів і мишей та викидати сміття з вікон гуртожитку після євроремонту, невідомо.

Реклама:

Головне сьогодні